Links

Er zijn nog veel meer Sudbury model scholen, en scholen die zeggen geïnspireerd te zijn op het model. Er is geen keurmerk of accreditatie van dit type scholen. Iedere school vormt zijn eigen cultuur op basis van de oprichters, de stafleden en de studenten die hun eigen stempel drukken op de cultuur. Ik zou aanraden indien je een school bezoek, vooral te kijken of hun organisatie identiek is aan de originele Sudbury Valley School. Kenmerken als meerderheidsstem besluitvorming, een Juridisch comité en volledige leeftijdsmix (dus geen mediatie, kringen, sociocratie of aparte ruimtes voor jongere kinderen).

De onderliggende filosofische grondbeginselen en werkwijzen bij deze scholen zijn sterk  overeenkomstig zodanig dat als je een deur binnenstapt in een willekeurige andere Sudbury model school, je je gelijk thuis voelt. Ook al spreekt men een andere taal of is de school gevestigd in een ander land met een geheel eigen culturele traditie, zoals bijvoorbeeld bij de Sudbury School Jerusalem, de scholen draaien hetzelfde.

  • Hier vind je links naar Sudburyscholen in Nederland:

Sudburyschool Harderwijk is de enige school op dit moment die werkt met het Sudbury model. Een school op basis van vertrouwen, verantwoordelijkheid en respect.

  • Hier vind je links naar Sudburyscholen in Belgie:

Sudbury Gent

  • Hier vind je link naar de Sudbury Valley School in Framingham, Massachussetts:

Sudbury Valley School in Framingham, Massachussetts

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s